Mağaza Satış Sistemleri Nedir?

Mağaza Satış Sistemleri Nelerdir?

Mağaza Satış Sistemleri Nedir?

 Perakende Mağaza satış sistemleri, satış konusunda size yardımcı olan teknolojilerdir. İşletmeler, barkod satış sistemlerinin potansiyelini ilk olarak perakende çözümü olarak oluşturulduğunda fark etti ve kısa sürede depo yönetimi ihtiyaçların fazlalaşmasıyla diğer sektörlere de yayıldı. Dokunmatik POS PC, barkod okuyucu, termal barkod yazıcı ve para çekmecesinden oluşan mağaza satış sistemleri,  her iş ortamında bir yaşam biçimi ve bir zorunluluk haline geldi. Bu yazımızda mağaza satış sistemi nedir, mağaza barkod sisteminin faydaları nelerdir ve mağaza barkod sistemi fiyatları nelerdir gibi soruların cevaplarını veriyoruz.

 

Perakende Mağaza Barkod Sisteminin Faydaları Nelerdir?      

 Günümüz iş ortamında barkod tekniği sadece süpermarketlerle sınırlı kalmayıp, online küresel pazar dahil her sektörü etkisi altına almıştır. Perakende Mağaza satış sistemleri yazılımıyla birleştirilmiş barkodlu bir envantere sahip olmak önemlidir.

 

 Mağaza barkod sistemi kullanmanın pek çok avantajı vardır. Bu avantajlardan ilki, bir çalışanın bakış açısından bu sistemi kullanma kolaylığı ile ilgilidir. Çalışanların karmaşık manuel prosedürleri anlamaya çalışmak yerine bu sistemi nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri çok daha kolaydır.

 

Mağazacılık sektörünün karşılaştığı temel sorunlardan biri insan hatasıdır ve bu, barkod tarayıcılar ve barkod yazılımları (hızlı satış programları) yardımıyla kolaylıkla çözülebilir. Perakende sektörlerinin karşılaştığı temel sorun, satılan ürünlerin doğası gereği insan hatası olasılığının yüksek olmasıdır ve bu durum bir mağaza satış sistemi yardımıyla çözülebilir.

 

 Barkod sisteminin uygulanması, temel olarak barkodların çok yönlü yapısı nedeniyle bilgi toplamayı basitleştirir. Barkodlar, mağazalarda ürünlere kolaylıkla yapıştırılabilir ve barkodlar hem fiyat hem de stok bilgilerini ilettiği için perakende mağazaların işlerini kolaylaştırır.

 

Mağaza Barkod Sistemi Nasıl Çalışır?

 Mağaza barkod sisteminde bir barkod tarayıcı, birbirine paralel çubukların benzersiz tasarımdan oluşan ve barkod yazıcıdan çıkan, ürün bilgilerini ve fiyatlarını içeren etiketlerin içindeki beyaz boşluklar tarafından geri yansıtılan ışığın gücünü tanımak ve ölçmek için temel olarak sensörler ve bir lazer ışık kaynağı kullanır. Lazer Işık, karşılığında bir elektronik sinyal üreten bir fotodiyot yardımıyla algılanır. Böylece ürünün fiyatı, adeti gibi bilgiler POS PC ekranına yansıtılır ve ardından satış işlemi kolay bir biçimde gerçekleştirilir.Aynı zamanda POS PC’lerin ve sektörünüze özel hızlı satış programlarının Yazarkasa POS cihazlarıyla entegre çalışması sayesinde müşterileriniz kasada sıra beklemeden hızlı bir şekilde ödemelerini yapabilir ve yaptıkları ödeme dokunmatik POS PC ekranında aynı anda görülebilir ve gün sonu rapor alınabilir.

 

Neden Mağaza Barkod Sistemi Kullanmalıyım?   

 Perakende Mağaza satış sistemleri ayrıca perakendecilerin envanter üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmalarına yardımcı olur ve bu da işin başarısı için büyük bir fark yaratır. Verimliliği artırmaya yardımcı olur ve bilgileri kaydederken ve envanter ve giderler gibi kalemleri takip ederken hataların azaltılmasına yardımcı olur. Ayrıca stok kontrolünü online portallara (hepsiburada,getir,terendyol,n11 vb.) bağlayan firmaların paket durumunu anlık olarak görüntüleyebilir ve müşteriye paketin durumu hakkında bilgi verir.

 

 Barkodlar, bir bireye belirli bir parça için hangi testi gerçekleştireceğini ve başarısız olursa nereye göndereceğini söylemek için kullanılabildiği için kalite kontrolünde de rol oynar. Barkod sistemleri ayrıca perakendecilerin bileşen ve alt montaj arızalarını takip etmek için kalıcı kayıtlar oluşturmasına olanak tanır.

 

 Barkod sistemleri, yoğun alışveriş sezonlarında kritik olabilecek check-out süresini azaltmaya yardımcı olduğu için müşteri memnuniyetini artırmaya da yardımcı olur. Ürünün fiyat bilgisinin yanı sıra diğer değerli bilgiler de kodlar özelleştirilerek barkodlara gömülebilir.

 

 Perakende Mağaza satış sistemleri ile birlikte gelen yazılımları, yalnızca müşterilerin ne satın aldığına değil, aynı zamanda ne zaman ve hangi kombinasyonlarda satın aldıklarına dair net bir fikir verdiği için perakendecilerin karar verme süreçlerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Bu, mağazadaki ürünler için mağazada daha iyi yerler belirlemelerine ve daha iyi karlılık oranlarına sahip olacakları ve personel performanslarını sistem üzerinden analiz edeceklerinden dolayı işletme sahipleri tarafından benimsenen strateji üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.Özellikle bu sistemler sayesinde günlük,haftalık ve aylık rapor alınabilmesi hem çalışanlar hemde işletme sahipleri’ne büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

 

Mağaza Barkod Sistemlerinin Tek Adresi: Satissistemi.com      

 Satissistemi.com internet sitesinde farklı sektörlerdeki mağazalar için barkod sistemlerini satın alabilirsiniz.

 Kuru Temizleme Mağaza Satış Sistemi, dokunmatik AIO POS PC, termal fiş yazıcı, xprinter termal barkod yazıcı, Perkon spider el tipi barkod okuyucu, 4 bölmeli para çekmecesi ve kuru temizleme mağaza satış sistemi yazılımını içerir.

 Züccaciye Mağaza Satış Sistemi, mağaza satış sistemi, kasada bekleme oranını azaltır ve sabırsız müşteriler için hızlı satış işlemi sunmanızı sağlar.

 Kırtasiye Mağaza Otomasyon Sistemi ve Kırtasiye Dükkanı Kasa Satış Sistemi, kırtasiyelerdeki yoğun müşteri akışını verimli bir şekilde yönetmenize yardımcı olur.

 Kozmetik Mağaza Satış Sistemi ve Tam Modül Kozmetik Mağaza Satış Sistemi, kozmetik mağazalardaki verimliliği ve üretkenliği maksimize eder.

 Mobilya Mağazası Satış Sistemi, envanterinizi düzgün tutmanıza yardımcı olur.

 

Giyim Mağazası Barkodlu Satış Sistemi, depo sistemini hatasız yönetmenize yardımcı olurken yeni sezon ürünlerini başarıyla takip etmenizi sağlar.

 

Mağaza Barkod Sistemi Fiyatları

 

 Mağaza satış sistemlerinin fiyatları 25.000 TL ile 30.000 TL arasında değişmekte olup sistem donanım ürünlerinin ithal ürünler olmasından dolayı fiyatlar döviz kurundan dolayı değişiklik göstermektedir.

 

Etiketler: blog içerik
Ağustos 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
/
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayın.